Hírek

2017.01.16. 09:00

A Jobbik nem köt választási szövetséget

Címkék#Hírkereső

A Jobbik országos választmánya szombaton nyilatkozatban rögzítette, a párt nem köt szövetséget a Fidesszel, illetve az MSZP-vel és a többi baloldali, liberális párttal sem a 2018-as parlamenti választáson – közölte Jakab Péter szóvivő vasárnap.

BAMA

„A találgatások korának vége” – mondta a szóvivő. Számos pletyka látott napvilágot arról, kivel fog a Jobbik együttműködni. Jakab kiemelte: a pártja nem kíván együttműködést kötni „a huszadik század korrupcióban gyökerező pártjaival”, amelyek közösen felelősek az elmúlt 26 év kudarcaiért, „az ellopott rendszerváltásért és hazánk szétlopásáért”. Egyedül fogják leváltani „minden idők legkorruptabb kormányát”, azokkal is szövetségben, akik eddig a Fideszre szavaztak, és azokkal is, akik csalódtak a baloldalban. Jakab szerint a baloldal már nem is akarja leváltani a kormányt, csak politikai túlélését kívánja biztosítani.

Kérdésre reagálva a szóvivő közölte, szombaton Debrecenben 25-30, a pártból évekkel ezelőtt kilépett vagy kizárt jobbikos demonstrált Vona Gábor pártelnök ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!