Hírek

2017.01.04. 08:20

Jól keltek elővételben a matricák

2016. december 8-tól az év végéig több mint 76 ezer darab 2017. évi országos és megyei autópálya-matricát vásároltak meg az autósok.

BAMA

Decemberben 1,1 milliárd forintért adtak el elővételben az idei évre szóló országos és megyei sztrádabérleteket – közölte tegnap a fejlesztési tárca. 2016. december 8-tól az év végéig több mint 76 ezer darab 2017. évi országos és megyei autópálya-matricát vásároltak meg az autósok.

Az úthasználati jogosultságok ára ötödik éve változatlan, az éves matricákat tavaly decemberben először lehetett már az érvényességi idő kezdete előtt megváltani. A kereslet az utolsó egy-másfél hétben pörgött fel igazán, az elővásárlási lehetőség első két hetének mintegy 20 ezer darabjához képest az ünnepi időszakban csaknem háromszor több sztrádabérlet kelt el.

A szaktárca arra készül, hogy az elővásárlás lehetőségét idén már a teljes decemberi hónapra kiterjeszti az autósok számára. A 2016-os éves megyei matricák és országos matricák még idén január végéig érvényesek. 

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!