Hírek

2017.01.24. 08:44

Korlátozások a szmog miatt

Címkék#Hírkereső

A szmogriadó miatt tegnap reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

MW Központi Szerkesztőség

Autójuk besorolását az üzemben tartók a forgalmi engedély hátoldalán tudják ellenőrizni, a V.9 jelzésű rovatban. Akinél tehát itt ötnél kisebb szám szerepel, az semmiképp se induljon Budapest felé autóval, mivel a gépjárműforgalmat korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, és annak megszegőivel szemben 150 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki.

Fontos lehet, hogy ezt nem szabad összetéveszteni a gyakran emlegetett, I-től VI-ig terjedő európai környezetvédelmi normákkal. Az Euro-besorolástól eltérően a hazai szabályozás 0-tól 16-ig terjedő skálán osztja be a járműveket.

A korlátozás várhatóan csütörtökig marad érvényben: a meteorológiai szolgálat a hét közepére szelet jelez, szerdától vagy csütörtöktől tehát inkább enyhül, mintsem rosszabbodna a helyzet.
Vidéken Miskolcon és Debrecenben is elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!