Hírek

2017.01.03. 08:14

Rétvári: az idén többet ér a nyugdíj

Címkék#Hírkereső

Januártól 2,7 millió embernek nő a járadéka.

BAMA

A kormányzat fontos célja, hogy Magyarország erősödését a nyugdíjasok is érezzék – jelentette ki tegnap Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára. Januártól 2,7 millió embernek nő a nyugdíja, egy átlagnyugdíj esetén ez kétezer forint többletet jelent. A nyugdíjszerű ellátásban részesülők is magasabb juttatást kapnak. Így az árvaellátásban, a szolgálati járandóságban, az özvegyi járadékban, a rokkantsági és rehabilitációs ellátásban, a baleseti járadékban és a fogyatékossági támogatásokban is megjelenik az emelés.

A nyugdíjasok juttatásait növelte az év végén adott, tízezer forint értékű Erzsébet-utalvány.

A nyugdíjasok számára a gáz- és az energiaárak csökkentése, valamint hétfőtől az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése is további több tízezer forintos spórolást jelenthet. Rétvári arról is beszélt: hétfőn ha valaki lement a boltba, már érezhette az áresést az alapvető élelmiszerek – friss tej, tojás, baromfihús – esetében. Ezeknél 27-ről 5 százalékra csökkent az áfa.

Erre reagálva az MSZP annak az aggodalmának adott hangot, hogy az áfa mérséklése csak pár hétig képes csökkenteni az árakat, utána korrigál a piac, ugyanúgy, mint tavaly a sertésárak esetében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!