Hírek

2017.04.03. 08:43

E-szja: minél előbb küldje vissza!

Címkék#Hírkereső

Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni az adóbevallás elküldését.

MW Központi Szerkesztőség

Különösen annak a 800 ezer magánszemélynek nem, akiknek visszajár pénz vagy jóváírás a pénztári számlájukon; az adóhivatal ugyanis legkésőbb a beküldéstől számított 30 napon belül fizeti ki a visszajáró összeget – közölte Tállai András államtitkár, az adóhatóság vezetője.

A NAV idén debütáló új szolgáltatása, az e-szja biztosítja azt, hogy „semmittevéssel” is érvényes bevallássá válik május 22-én a tervezet. A NAV által elkészített változatot azonban mindenképpen érdemes mielőbb átnézni, mert ugyan a bevallás benyújtásának elmulasztásáért gyakorlatilag bírságot nem szabhat ki az adóhivatal, de az továbbra is a magánszemély felelőssége, hogy jövedelméről precíz bevallás készüljön, ne hiányozzon belőle semmi.

A több mint félmillió, önkéntes pénztárba befizető magánszemélynek is érdemes minél hamarabb elfogadnia a tervezetet, mert az az egészségpénztár tag, aki ma beküldi a bevallását, már május 2-án el is költheti a számlára visszautalt adó összegét – mondta Tállai .

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!