Hírek

2017.05.17. 08:47

Százmilliárdot fordítanak a honvédségnél fejlesztésre

Címkék#Hírkereső

Közel százmilliárd forintot fordíthat fejlesztésekre és egyes megkezdett programok folytatására a Magyar Honvédség – írja a Magyar Idők.

MW Központi Szerkesztőség

A lap a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása alapján azt írja: a jövő évi költségvetésben a honvédelemre szánt büdzsé mintegy 428 milliárd forint, a GDP 1,05 százaléka, ami 73,6 mil liárd forintos (majdnem 21 százalékos) többletet jelent 2017-hez képest.

A HM a megemelt költségvetési összeget az ötszázalékos illetményemelés mellett a tavaly év végén bejelentett Zrínyi 2026 programban megfogalmazott fejlesztési feladatokra – a katonák egyéni felszerelésének, fegyverzetének és a haditechnikai képességeknek a fejlesztésére –, valamint az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztésére fordítja.

A kiemelt fejlesztésekre 95 milliárd forint jut jövőre. A tárca célja az is, hogy a 197 járásban legyen önkéntes tartalékos egység, emellett laktanyafejlesztési munkálatok kezdődnek Hódmezővásárhelyen, Tatán és Szolnokon. A honvédség határ menti feladataira 25 milliárd forintot irányoztak elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!