Hírek

2017.05.29. 09:24

Több mint 1,6 millióan küldték vissza a kérdőívet

Címkék#Hírkereső

A Fidesz szerint a nemzeti konzultációhoz kapcsolódó országjáró körút visszaigazolta, hogy az emberek döntő többsége támogatja a kormányt, elutasítja Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikáját és kiáll Magyarország szuverenitása mellett.

MW Központi Szerkesztőség

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója tegnap elmondta, pártja az elmúlt négy hétben több mint 130 településen tartott fórumot, amelyeken több mint 30 ezer emberrel találkoztak. A nemzeti konzultáció visszaküldött íveinek száma már most, a szerdai határidő előtt meghaladja az 1,6 milliót, ami rekordot jelent, hiszen soha korábban nem vettek még részt ennyien a konzultációban.


„A magyar emberek nem akarják migránsokkal elárasztani az EU-t, nem akarják migránsokkal elárasztani hazánkat sem, féltik a településeiket, a faluikat, a városaikat, a saját és gyermekeik biztonságát” – hangoztatta Hidvéghi. Szerinte az embereket mélyen felháborítja, hogy a „magyar baloldal a bevándorlás pártján áll, lebontaná a kerítést, és Brüsszel érdekében emel szót, legutóbb is megszavazott egy Magyarországot elítélő határozatot az Európai Parlamentben (EP)”. A fórumokon a legnagyobb felháborodást az váltotta ki, hogy az EP határozatban kérte számon egy terrorizmus vádjával Magyarországon jogerősen elítélt férfi szabadon bocsátását.


„A magyar határon felépített kerítés segíthette az EU és Törökország között később létrejött megállapodást” – mondta az M1-en Bakondi György. A kormányfő belbiztonsági főtanácsadója szerint a határőrizet szempontjából sikeres volt a kerítés megépítése, mivel addig folyamatosan érkeztek a menekültek, és a kerítés megállította  áramlásukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!