Hírek

2017.05.24. 08:22

Trump imádkozott a siratófalnál

Címkék#Hírkereső

Közel-keleti körútja újabb állomásán Donald Trump amerikai elnök tegnap délelőtt Betlehemben Mahmúd Abbász palesztin vezetővel találkozott.

MW Központi Szerkesztőség

A hétvégén tiszteletét tette a hivatalosan izraeli megszállás alatt álló jeruzsálemi óvárosban is. Az amerikai elnök családja körében hétfőn látogatást tett a siratófalnál.


A területnek különleges a jogi státusa, az óvárost ugyanis Izrael 1967-ben foglalta el Jordániától, a nemzetközi jog értelmében tehát megszállt területnek minősül. Trump a siratófalnál izraeli kíséret nélkül, magánemberként imádkozott feleségével, lányával és vejével.

Az amerikai elnököt hétfő este Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök fogadta díszvacsorán a Dávid király szállodában. Az amerikai elnök kedden Mahmúd Abbász palesztin elnökkel találkozott.


A megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón Donald Trump megdicsérte a palesztinokat az Izraellel folytatott biztonsági együttműködésért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!