Kék hírek, bulvár

2008.02.16. 08:31

Nincs kegyelem: a rosszfiúk nem sok jóra számíthatnak Tolnában

Több mint húsz százalékkal csökkent tavaly az előző évhez képest a bűncselekmények száma Tolna megyében. Ez az országos tendenciákkal ellentétes, mértéke pedig példa nélküli az országban: 7925 helyett 6773 bűncselekmény vált ismertté, derült ki az évértékelést követő sajtótájékozatón.

Ihárosi Ibolya

A bűncselekmények összetétele nem változott, továbbra is a legtöbb a lopás és betörés, de ezek száma is jelentősen csökkent. Ugyanakkor zsebtolvajlás kétszer annyi volt, mint az előző évben. Mindössze négy emberölést követtek el a megyében tavaly. Kevesebben buktak le kábítószerrel való visszaélés miatt. Kevesebb volt a rablás és a zsarolás. A napvilágra került bűncselekmények majdnem felében meg is találták tettest. Az eredményesség ugyan kicsit csökkent, 9. helyen áll Tolna a megyék rangsorában. Dr. Soczó László megyei főkapitány azt emelte ki, hogy hagyományosan kiegyensúlyozott, eredményeiben javuló évet zárt a rendőrség a megyében.
Öt százalékkal kevesebb, 476 személyi sérüléses baleset történt a megye útjain, 5 százalékkal kevesebb, mint az előző évben. Közülük nyolcvanan ittasan ültek a volán mögé. Huszonkilenc balesetben 35-en veszítették életüket. Közülük 22-en nem használták a biztonsági övet. A legfőbb baleseti ok továbbra is a gyorshajtás.
Dr. Dobozi József, a Köztársasági Őrezred parancsnoka, az országos rendőr-főkapitány egyik helyettese is azt mondta, Tolnában kiegyensúlyozott rendőri munka folyt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!