Kék hírek, bulvár

2008.09.21. 10:00

Kukásautóval vitték leadni a három tonnányi lopott fémet

Saját hasznot akart húzni egy csajági lakos nagyipari gépek bontásából Dombóváron, értesült a TEOL.hu a dombóvári kapitányságtól.

TEOL

Kis-Csordás Béláné sajtóreferens elmondta: a 38 éves büntetett előéletű csajági lakos saját hasznot akart húzni a bontásból. Augusztus 28-án egy nagyipari kazánt vágtak szét, amelyből közel 3 tonna acél és alumínium jött ki. A csajági férfi ekkor megkérte egy kukásautó dolgozóit, hogy a kitermelt acélt és alumíniumot szállítsák el a legközelebbi hulladékátvevő helyre. A közös haszon reményében felpakolták a közel 3 tonna lopott fémet a szemétszállító gépjárműre, melyért összesen 150 ezer forintot kapott a fémtolvaj. Ebből kifizette a segítőkész rakódókat és a sofőrt, akik állításuk szerint mit sem tudtak arról, hogy bűncselekményből származik a szállított vas. A Dombóvári Rendőrkapitányság nyomozói egy hét alatt megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított vasat a hulladékátvevőnél. Az elkövető akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!