Kék hírek, bulvár

2008.09.23. 14:37

Passattal próbált meglépni a drogdíler a zsaruk elől - fotók

Több, mint ezer extasy tablettát találtak a rendőrök egy 33 éves bonyhádi férfi autójában szeptember 19-én éjjel fél tizenkettőkor Kakasdon.

Ihárosi Ibolya

A részletekről Molnár Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztályának vezetője elmondta, hogy a kábítószer szállításáról voltak előzetes adtaik. A gyanúsított WV Passat személygépkocsijával megpróbál megszökni a rendőrök elől, de rövid üldözés után megállították. Az autóban volt még kis mennyiségű hasis, valamint egy kis üvegben GBL-t találtak. Utóbbi, a Ginának becézett legújabb anyag, ami még nem is minősül kábítószernek. Tolnában most találkoztak először ezzel az anyaggal. A festékiparban használt alapanyag 2 grammja mély alvást 5 gramm pedig halált okozhat, tette hozzá Király Balázs, a bűnmegelőzési osztály munkatársa. Ettől az anyagtól lett rosszul a keceli diszkónál öt fiatal.
[caption id="" align="alignleft" width="250"] Király Balázs (balról) és Molnár Gábor
[/caption]






Az anyag megfelelő adagja memóriakiesést okoz, így az esetleges sértett nem emlékszik a vele történtekre. A lefoglalt kábítószer ”kiskereskedelmi” értéke mintegy egymillió forint lehet. A drogról annyit tudni, hogy az extasy-t Budapestről szállították. Azt is vizsgálják, hogy az ügy kapcsolatban van-e korábbi, bonyhádi és más megyei kábítószeres ügyekkel. A 33 éves büntettet előéletű férfit a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte. A gyanúsított nem tett vallomást, magát fogyasztónak nevezte, de hogy kábítószerfüggő-e azt szakértői vizsgálat dönti el.



[caption id="" align="alignleft" width="350"] Tolnai Népújság
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!