Kék hírek, bulvár

2010.03.24. 15:29

Botrány lett a földeladásból, belebukott a polgármester

Krachun Szilárd Bátaapáti pogármestere nem tud arról, hogy hamis határozat alapján vették meg azt a földet, amely kapcsán kialakult a mőcsényi polgármester, Krachun Elemér lemondásáig vezető botrány.

R. T.

Nem ő, hanem a Pajzs Kft. jogi képviselője bonyolította az adásvételt, és nem is tudott arról, hogy meghamisított határozat alapján vették volna meg azt a mőcsényi földdarabot, amely kapcsán kialakult a Krachun Elemér lemondásáig vezető botrány – állította Krachun Szilárd a volt polgármester testvére, az érintett cég tulajdonosa.

Hozzátette, a helyi önkormányzat által megállapított 420 forintos négyzetméterenkénti árat fizették, amely véleménye szerint tisztességes összeg a közművesítetlen területért.

Krachun Szilárd ezt arra a korábbi írásunkra reagálva mondta, amelyben beszámoltunk arról, testvére februárban lemondott polgármesteri tisztségéről, miután a rendőrség őt, és Andrásikné Pálfi Annát gyanúsítottként hallgatta ki.

A gyanú szerint Krachun Elemér a képviselő-testület által hozott határozatról hamis tartalmú kivonatot készíttetett Andrásiknéval. Az eredeti, 2007. szeptember 13-án született határozat azt tartalmazta, hogy az önkormányzat elad egy 4375 négyzetméter nagyságú, beépítetlen földterületet a Frici és Társai Kft.-nek. A megmásított kivonatban viszont már a Pajzs Kft. szerepelt vevőként. A földhivatalban így is jegyezték be.

Krachun Szilárd hozzátette, tekintettel a kialakult helyzetre a cég jogi képviselőjén keresztül a Pajzs Kft. felajánlotta a mőcsényi önkormányzat részére a terület visszavásárlásának lehetőségét. A testület azonban úgy nyilatkozott, jelen helyzetben nem kíván ezzel érdemben foglalkozni.

Krachun Szilárd a TETT  vezetőjeként a mőcsényi képviselők azon felvetésére is reagált, miszerint testvére Krachun Elemér Las Vegasban csak a szabadságát töltötte. Leszögezte, a TETT települések polgármestereivel 2009-ben tanulmányúton vettek részt az USA-ban. A szakmai út egyik állomása volt las vegasi székhelyű Nevada-Thessaly-i  Radioaktív Hulladéktároló látogatása. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!