Kék hírek, bulvár

2010.03.30. 20:44

Ezt nézze meg! Kamion döntött romba egy házat - fotók!

Vélhetően elaludt veztés közben az a teherautós, aki súlyosan megsérült, miután járművével kedd délelőtt egy villanyoszlopnak, majd egy háznak, végül egy kerítésnek ütközött. Csak a szerencsén múlott, hogy nem történt tömegszerencsétlenség.

Vizin Balázs

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A kamion is alaposan összetört az ütközésben Fotó: Mártonfai Dénes
[/caption]

A sofőrön kívül senki sem sérült meg abban a balesetben, amely kedd délelőtt történt Kakasdon. A pótkocsis teherautó eredetileg Szekszárdra tartott, de mégsem tért be a városba, hanem Bonyhád felé vette az irányt. Vezetője vélhetően már akkor elaludt - tájékoztatta a TEOL.hu-t Dudás Zsolt, a Bonyhádi Rendőrkapitányság közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Hozzátette, a kamion Kakasd előtt néhány kilométerrel már többször áttért az ellenkező sávba, amelyet a mögötte haladó autósok észleltek.

A jármű a településre beérkezve felhajtott a baloldali járdára, ahol ugyan nem tartózkodott senki, de a szemben jövő sávban az autósok lélekjelenlétén múlt csupán, hogy nem történt tömegszerencsétlenség.

A kamion a helyi Német Kisebbségi ház oldalának csapódott, miközben kidöntött egy villanyoszlopot, és végül a szomszéd ház kőkerítése állította meg. Az ütközés során a szerelvény kiütött egy gázcsonkot is, amelyből gázszivárgást észleltek, de a katasztrófavédelem szakemberei megtették a szükséges intézkedéseket.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szörnyű rombolást végzett a teherjármű
[/caption]
A sofőrt súlyos sérülésekkel szállították a Balassa János megyei kórházba, ahol jelenleg is ápolják. Az általa okozott anyagi kár jelentős, meghaladja a harmincmillió forintot. Ennek jelentős része a közművekben és a teherjárműben keletkezett kár.

A baleset idején két órán keresztül teljes-, majd a közművek, a gázszivárgás és a kamion elszállítása alatt félpályás útzár volt az érintett szakaszon, amelyet délután fél négykor oldottak fel. Az ügyben a Bonyhádi Rendőrkapitányság indított eljárást.

A kakasdi Német Kisebbségi ház mellett Gyurkovits Ferenc lakik, aki a baleset idején nem volt otthon, a hírekből értesült az eseményről. A férfi azt mondta: a háza tetőszerkezete és a kerítése rongálódott meg, utóbbi szinte a felismerhetetlenségig. Állítása szerint az ingatlanában keletkezett anyagi kár jelentős, ezért segítséget kért egy jogásztól, hiszen a lakásbiztosítása a betonkerítés helyreállítására nem terjed ki.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Több milliós lehet a kár a Német Kisebbségi házban Fotó: Mártonfai Dénes
[/caption]

A Német Kisebbségi házban ennél is jelentősebb a kár, meghaladhatja a kétmillió forintot. Ezt már Simcsik Pál építész közölte, aki a helyszínen az épület biztosításában segédkezett. A vizsgálatok után kiderült, hogy a tűzoltóknak az épület tűzfalából egy darabot le kell bontani, illetve alá kell támasztani az omlásveszélyes szakaszokat.

A baleset a közlekedésben komoly fennakadásokat okozott. Minker Norbert, a Gemenc Volán Zrt. központi személyforgalmi üzemigazgatója azt mondta: 15-20 percet késtek a Szekszárdról Bonyhád és Pécs irányába közlekedő autóbuszok, de volt olyan járatuk is, amely egy órás késéssel ért be. A rendőrség munkatársai délután fél négykor oldották fel az útzárat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!