Kék hírek, bulvár

2010.03.19. 13:37

Ráfaragott a rendőrnek beszóló gyalogos

Huszonhat kerékpáros és 25 gyalogos ellen intézkedtek a rendőrök vasárnapig abban az akcióban, amit március elején indítottak.

TEOL

A 634 ellenőrzött közlekedő közül 26 kerékpáros és 25 gyalogos ellen intézkedtek a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai vasárnapig abban az országos akcióban, amit március elején indított a rendőrség.

A biciklisek közül 17-en hajtották járművüket ittasan - közölte pénteken Bolvári János, a kapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. Heten annyira ittasak voltak, hogy ellenük feljelentés született. Tíz másik ittas kerékpárost megbírságoltak. A fennmaradó kilenc biciklis egyéb szabálysértés - a láthatósági mellény, vagy a világítása hiánya - miatt kapott bírságot. A tizenkilenc kerékpárosra összesen 68 000 forint bírsággal sújtották.

Az ellenőrzések alkalmával összesen 25 gyalogos ellen intézkedtek a rendőrök. Három személy ellen született feljelentés. Köztük akadt olyan gyalogos is, aki a rendőrök jelenléte, és azok figyelmeztetése ellenére is szándékosan tiltott helyen kelt át az úton. Olyan is volt, aki minősíthetetlen hangnemet ütött meg az intézkedő rendőrökkel. Huszonkét másik gyalogos összesen 94 000 forint bírságot kapott olyan kihágásokért, mint tilos jelzésnél, vagy tiltott helyen való átkelés.

Bolvári János elmondta, az ellenőrzés célja a biciklisek és gyalogosok által okozott, és az általuk elszenvedett balesetek csökkentése. Az akció március végéig folytatódik. Hozzátette: a közlekedők az idén több alkalommal is számíthatnak hasonló, fokozott ellenőrzésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!