Kék hírek, bulvár

2010.03.16. 08:37

Tisztázta magát a súlyos vádak alól a két bonyhádi rendőr

Helyben hagyta a Pécsi Ítélőtábla a Tolna Megyei Bíróság ítéletét, amelyben felmentette a vádak alól az eredetileg súlyos bűncselekményekkel vádolt két bonyhádi rendőrt.

TEOL/I.I.

Mint annak idején beszámoltunk róla, a megyei főügyészség egyebek mellett a sértett sanyargatásával elkövetett jogtalan fogvatartással vádolta őket. A bírósági eljárás során a vádat társtettesként, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettére módosította az ügyészség. A bíróságok azonban ennek az elkövetését sem látták bizonyítottnak.

Még 2008. július 21-én történt Bonyhádon, hogy a két rendőr egy intézkedés során találkozott ugyan a sértettel, de ekkor nem igazoltatták. Később egy benzinkútnál akarták ezt megtenni, mert gyanúsan viselkedett, de a férfi nem igazolta magát, sőt a rendőrök által fenyegetőnek vélt mozdulatot tett.

Ezért megbilincselték és előállították. A férfi a rendőrség épületében kiabált, fenyegetőzött és hangoztatta, hogy ennek még következményei lesznek. Mielőtt az orvosi ügyeletre indultak vele, esetleges sérüléseinek dokumentálása miatt, a WC-ben a falba fejelt, hogy sérülésével  bántalmazását igazolja. A felmentő ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!