Kék hírek, bulvár

2010.07.19. 19:42

Három lövéssel terítette le az őrmester a postarablót

Elkészült a dombóvári postarablás vádirata. Mint megírtunk, tavaly november 17-én a helybéli, 36 éves K. Tamás kirabolta az egyik városi postahivatalt.

TEOL/I.I.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A dombóvári posta épülete (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Mint a vádiratból kiderül, a férfi saját vallomása szerint közel 18 millió forint kölcsönt vett fel magánszemélyektől, hogy játékszenvedélyét kielégíthesse. Amikor rádöbbent, hogy a pénzt nem tudja visszafizetni, elhatározta hogy kirabolja a postát. A helyszínt jól ismerte. A rablás napján hajnali négykor felkelt, magához vette Ausztriában vásárolt gáz- és riasztópisztolyát, egy tekercs barkács ragasztószalagot, valamint egy sísapkát, amelyen lyukat vágott, hogy lásson.

Leparkolt a postahivatallal szemben, rövid terepszemle után már álcázva magát átlépett a kerítésen s egy lépcső mögötti kuka mögé bújt. Amikor megérkezett a főpénztáros, a takarítónő és egy tisztviselő, előlépett, s a pisztolyt a hozzá legközelebb álló tisztviselő fejéhez szorította. A férfit már bent felszólította, hogy a takarítónőt a ragasztószalaggal kötözze a székhez. A főpénztárosnő közben megnyomta a táskájában lévő mobil riasztót, majd felszólításra a riasztókódot használva nyitotta ki a trezorokat, amelyek nyolc perces késlelteséssel nyíltak ki.

Ezt követően a vádlott a főpénztárosnő is megkötöztette, majd a tisztviselőt maga rögzítette a ragasztószalaggal egy székhez. A nagytrezort a rabló maga nyitotta ki, azzal a kóddal amit a főpénztáros mondott. A férfi több mint 22,6 millió forintot vett magához. Közben a diszpécser a riasztások miatt többször is telefonált a postára, majd szólt a rendőrségnek. A vádlott a pénzzel kilépett főpénztárból, majd kisvártatva visszament és megkérdezte, a postásokat hogy riasztottak-e. Ők nemmel válaszoltak, de közben a tisztviselő már kiszabadította magát és a takarítónőt.

Itt talál képgalériát a dombóvári postarablásról!

Miután a férfi ismét elment, a főpénztárosnőt is kiszabadította. A vádlott a gazdasági bejáratnál a szó szoros értelmében összefutott az érkező rendőrök egyikével. Az épület előtt álló másik rendőr mellett is elfutott. A rendőrök riasztó lövéseket adtak le, mire a rabló rájuk fogta a riasztópisztolyt egy telefonfülke mögül. Ekkor a rendőr őrmester három célzott lövéssel leterítette, kezén és lábán megsebesítve. A pénzt is megtalálták. A megyei főügyészség a férfi ellen jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás, és aljas indokból elkövetett személyes szabadság megsértése miatt emelt vádat. A felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt a Szekszárdi Nyomozó ügyészség emelt vádat K. Tamás ellen.

Kattintson ide korábbi írásunkért!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!