Kék hírek, bulvár

2011.02.10. 18:39

Még vizsgálják a két súlyos sérüléssel járó balesetet

Még tart a gyalogos sérüléssel járó két baleset vizsgálata, amelyek szerdán történtek a Paksi Rendőrkapitányság területén.

TEOL/V.T.

Az eddigi adatok alapján egyik a gyalogos figyelmetlensége, a másik az autós szabálytalansága miatt következett be. Az elmúlt évek baleseti okait vizsgálva sem lehet egyértelműen azt állítani, hogy bármely fél számlájára több írható. Herman Gábor közlekedési alosztályvezető elmondta, hogy 2009-ben 3, 2010-ben 8 gyalogosgázolás történt.

Az esetek egy részében a gyalogos lép a kocsi elé figyelmetlenül, esetleg a távolságot rosszul felmérve. Az is előfordul, hogy ittasan. A sofőrök között pedig akadnak olyanok, akik figyelmen kívül hagyva a változó KRESZ szabályokat, nem megfelelő sebességgel közelítik meg a gyalogátkelőt, netán nem látják a gyalogost, és ezért sodorják el.

Herman Gábor emlékeztetett rá, hogy több olyan gázolás is volt tavaly, ami gyalogátkelőhelyen, ráadásul gyermekintézménynél történt. Szerdán Dunaföldváron egy kukásautó mögül lépett ki a gyalogos egy másik autó elé. Pakson pedig azért történt baleset, mert nem adott elsőbbséget az autós a gyalogosnak, aki a járda meghosszabbított vonalában, a kereszteződésben akart átmenni. Mindkét esetben súlyosan sérült a járókelő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!