Kék hírek, bulvár

2011.05.20. 20:30

„Ha élni akarsz, azt csinálod amit mondok”

A tulajdonos akadályozta meg a menekülésben azt a Baranya megyei fiatalt, aki kirabolta vendéglátóegységét.

R. T.

Megpróbált kirabolni egy dombóvári vendéglátóegységet egy Baranya megyei fiatalkorú fiú nemrég. Nem járt sikerrel. A rendőrök a tulajdonos segítségével elfogták az elkövetőt – mondta el a TEOL.hu-nak Kitanics Zsuzsanna, a Dombóvári Rendőrkapitányság sajtóreferense. Hozzátette, a büfében egyedül maradt felszolgálónőt arra kényszerítette, adja át a bevételt.

Amikor az alkalmazott ellenállt, közölte vele, hogy amennyiben élni akar, tegye, amit mond és adja át a pénzt azonnal. Látva, hogy a fiatal férfi nem retten meg az erőszaktól a nő eleget tett a követelésnek.

Ekkor érkezett meg a büfé tulajdonosa, aki megakadályozta, hogy az elkövető a 82 ezer forintnyi zsákmánnyal elmeneküljön. Dulakodni kezdtek, de sikerült addig feltartóztatni a férfit, amíg a rendőrök ki nem érkeztek. Ez mindössze néhány perc alatt megtörtént.

Az elkövető, aki bár Baranya megyei, nem ismeretlen a helyi nyomozók számára, hiszen többször folyt már ellene büntetőeljárás zsarolás, rablás illetve legutóbb önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt –  húzta alá Kitanics Zsuzsanna.

Elmondta azt is, az elkövető fiatal kora ellenére pár hónapja szabadult javítóintézeti nevelésből kedvezménnyel, a rablás idején feltételesen volt szabadlábon.

A gyanúsított előzetes letartóztatásban van. Rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. A fiatalember kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Mindezek mellett két rendbeli könnyű testi sértés elkövetése miatt is felelnie kell, amely 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!