Kék hírek, bulvár

2011.07.07. 19:51

Betöréssel menekült meg fogvatartóitól

Személyi szabadság megsértése, zsarolás, szemérem elleni erőszak kísérlete, testi sértés, sikkasztás, lopás és közokirattal visszaélés miatt emelt vádat a Szekszárdi Városi Ügyészség egy 30 éves decsi férfi ellen, tájékoztatott dr. Ökrös Magdolna, a Tolna Megyei Főügyészség szóvivője.

I. I.

A szakértő megállapítása szerint a büntetett előéletű vádlott személyiságzavarban szenved, de ez a kóros mértéket nem éri el.

A vádlott vallomása szerint azért fogadta be a középkorú hajléktalant 2009 áprilisában, mert megsajnálta. A ház körüli munka ellenében szállást és ellátást ígért neki. A vád szerint azonban egyre rosszabbul bánt vele.

A sértett 2009 szeptemberében megszökött. Ám októberben a szekszárdi pályaudvaron a vádlott megtalálta, az autójába kényszerítette és visszavitte Decsre.

Ököllel megverte, és az istálló melletti kis szobában helyezte el, ahol a férfi 2010 május végéig sínylődött. Azzal fenyegette, ha megint megszökik, addig üti baseball ütővel míg ”meg nem döglik”. Éheztette, többször megverte, kutyát uszított rá, iratait, rokkantnyugdíját elvette.

Több mint 260 ezer forinttal károsította meg. Később ugyanabba a szobába került a vádlott feleségének távoli rokona is. A hajléktalan sértett egy alkalommal álnéven mentőt hívott, ekkor az ambulancián megállapították, hogy korábban négy bordája eltörött.

A vádirat szerint tavaly április végén a vádlott arra akarta kényszeríteni a férfit, hogy ”dőljön be neki”, majd a nemi szervét közelítette a sértett felé, aki a nadrágját nem volt hajlandó letolni.

A hajléktalan május végén a szabadulás sajátos módját választotta. Betört egy boltba, majd erősen ittas állapotban a vasútállomáson randalírozott, ily módon elérte, hogy a rendőrök elvigyék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!