Kék hírek, bulvár

2011.10.23. 19:31

Az egyik sírt gondozta, a másikról meg lopott

Többen is sírgondozással bízták meg azt a 61 éves, büntetett előéletű dombóvári férfit, akit üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítottak meg a nyomozók.

I. I.

A férfi az egyik dombóvári temetőben több olyan sírról, amelyet nem ő gondozott, vágott és ültetett virágot, valamint egy rögzítés nélküli vázát lopott el, tájékoztatta a TEOL.hu-t Kitanics Zsuzsanna, a Dombóvári Rendőrkapitányság sajtóreferense. A gyanúsított, aki szabadlábon védekezhet, beismerő vallomást tett.

A temetői lopások a halottak napja környékén gyakrabban fordulnak elő. A rendőrség megerősített szolgálattal készül az ünnepekre és a polgárőrség is megtesz mindent a temetői lopások, valamint a temetők környékén ilyenkor megszaporodó  gépjármű feltörések megelőzése érdekében. Ennek ellenére szükség van a lakosság nagyobb odafigyelésére is.

A sajtóreferens felhívta a figyelmet arra, hogy a temetőkbe látogatók semmiféle értéktárgyat ne hagyjanak a járművekben. Ha pedig a sírkertekben gyanúsan viselkedő, látszólag céltalanul a sírok között járkáló esetleg virággal, koszorúval a temetőből távozni készülő személyt látnak, hívják a rendőrséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!