Kék hírek, bulvár

2012.07.29. 14:53

A vandálok miatt kell fizetni

A műfüves pályák használatáért július elseje óta fizetni kell a szekszárdi sporttelepen, kifogásolta olvasónk.

Ihárosi I.

A pályák fenntartása azonban akkor is pénzbe kerül, ha nem rongálják meg, szól az ellenérv. Azért ingyen is lehet sportolni.     

Mint olvasónk írta, régebben a Sport utcában, a városi sporttelepen több salakos, füves futballpálya működött, ahol a szekszárdiak kedvük szerint kielégíthették sportolási szükségletüket. Azonban a füves pálya – s ezzel a mindenki számára elérhető sportolási lehetőség – az élményfürdő megépítésével megszűnt.

Ugyan elkészült a szintén a sporttelep területén elérhető, volt salakos pályák helyén kialakított két kisebb illetve egy nagyobb műfüves pálya, melyeket kezdetben bárki díjmentesen használhatott, de már ez is a múlté.

Olvasónk arról is értesült, hogy a műfüves pályák felületét megrongálták, gyepszőnyegét feltépték, cigaretta csikkeket nyomtak el rajta, hatalmas károkat okozva.

A sportközpont ezt követően biztonsági őrt alkalmazott a pályák felügyelete érdekében, illetve óránként 8000 forintot kér a műfüves pályák használatáért. Ezzel együtt úgy véli, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerültek azok, akik alkalmanként szívesen mozognának szabad idejükben.

Kérdésünkre Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Kiemelkedően Közhasznú NKft. ügyvezető igazgatója elmondta, július elsejétől vezették be, hogy a műfüves pálya használatáért fizetni kell.

Ennek egyik oka, hogy – nyilván nem a sportolók – nem rendeltetésszerűen  használták a pályát, rengeteg kárt okozva. Ezek helyreállítása hozzáadódik a fix fenntartási költségekhez. A rongálások miatt kellett biztonsági őröket alkalmazni.

Hozzátette, hogy sehol az országban nem ingyenes a pályahasználat. Ha kispályás focival számolunk, akkor 10-12 ember közt oszlik meg a 8 ezer forintos költség, ami már nem is tűnik megfizethetetlennek, különösen, ha beleszámítjuk, hogy sötétedés után is lehet használni a pályákat, a világítás plusz szolgáltatásként is felfogható. Megemlítette még, hogy tavasszal és ősszel a városi bajnokságban részt vevő csapatoknak fizetni kell a pályahasználatért, s ők meg azt kifogásolták, hogy akkor másoknak meg miért ingyenes.

Csillag Balázs hozzátette, hogy csak a műfüves pálya használatáért kell fizetni, a füves területen, ahol kapu is van, továbbra is díjmenetesen lehet sportolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!