Kék hírek, bulvár

2012.07.23. 19:43

Valóságshow szereplője árult dinnyét nyugta nélkül

Miközben elindult egy kampány, mellyel a magyar görögdinnyét népszerűsítik, ezzel egyidőben kiemelten ellenőrzik a piaci és az utcai árusokat is.

TEOL/M.I.

A kampány több multinacionális élelmiszerláncban folyik, óriásplakátokon is hirdetik a hazai görögdinnye fogyasztásának előnyeit. A termelők és a kereskedők megállapodtak, hogy átlátható viszonyokat teremtenek a piacon, és mindkét fél számára elfogadható árat alkudnak ki.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak eddigi ellenőrzései Tolna megyében szomorú eredménnyel zárultak. Mózsik Szilvia, a NAV megyei igazgatóságának sajtószóvivője elmondta: kevesen adtak nyugtát a görögdinnye mellé az utcai zöldség- és gyümölcsárusok közül a szekszárdi adóellenőrök a legutóbbi próbavásárlás alkalmával. Tizenkét kereskedőből tizenegy hibázott.

Májusban az eperdömping, most a dinnyeszezon kapcsán járták és járják az árusokat a Dél-Dunántúlon az adóellenőrök. A szekszárdi revizorok egy televíziós valóságshow közismert szereplőjétől is vásároltak, ám a görögdinnyét ő is nyugta nélkül adta. A szabálytalankodó árusoknak várhatóan többmillió forint mulasztási bírságot kell majd emiatt kifizetniük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!