Kék hírek, bulvár

2014.03.10. 17:06

Jelentősen visszaesett a bűncselekmények száma

A járásban közbiztonsági szempontból veszélyeztetett település nincs.

TEOL/V.M.

A rendőrség munkájának középpontjában a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése, a közterületek rendjének fenntartása állt,  amely feladatot a szakmai, társadalmi és a lakossági visszajelzések alapján sikerült teljesíteni – foglalta össze a 2013-as évben történeteket dr. Bognár Szilveszter rendőr-alezredes, Tamási rendőrkapitánya.

Mint elhangzott, a Tamási Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma 1010-ről 913-ra esett vissza a tavalyi évben, ez közel 20 százalékos javulást jelent 2012-höz képest. Mérséklődött a vagyon elleni jogsértések száma, és javultak a nyomozás-eredményességi mutatók (63,1 százalékról 64,2 százalékra), de meg kell említeni a bűnmegelőzési tevékenység és az áldozatvédelmi intézkedések hatékony alkalmazását, továbbá a rendészeti állomány közterületi intézkedéseinek eredményességét is, például az elfogások, előállítások száma 380-ról 466-ra emelkedett.

A tamási járás közlekedésbiztonsági helyzete szintén jónak értékelhető, a sérüléssel járó közlekedési balesetek száma gyakorlatilag stagnál. 2013-ban 41 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, amelyből 20 járt 8 napon belül, és szintén 20 eset 8 napon túl gyógyuló sérüléssel, és egy esetben végződött halállal. 

2013-ban összességében a rendőrségi munka feltételei adottak voltak, a rendőrök törvényesen és fegyelmezetten dolgoztak.
A kapitány hangsúlyozta, hogy az elmúlt évi eredményekhez hozzájárult a társszervekkel, önkormányzatokkal, polgárőrséggel folytatott kiváló együttműködés is, amelyekből kiemelést érdemel a Polgárőrség és a Tamási Nyugdíjas Rendőr Egyesület hathatós segítsége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!