Kék hírek, bulvár

2014.03.18. 17:13

Nagykónyi gyilkosság: mindketten beszámíthatóak voltak

A pszichológus szakértő és tanúk meghallgatásával folytatódott kedden a nagykónyi gyilkosság tárgyalása a Szekszárdi Törvényszéken.

TEOL/I.I.

A két férfit a Tolna Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, idős személy ellen elkövetett emberöléssel vádolja, s ezért életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kezdeményezte. Mint annak idején beszámoltunk róla, 2013 január 26-ra virradó éjszaka részegen kiraboltak, és úgy megvertek egy 85 éves idős asszonyt, hogy az segítség híján, néhány óra múlva belehalt a sérüléseibe. Közel ötven külsérelmi nyomot különített el az orvos szakértő az áldozat testén. A vádlottak mindössze háromezer forintot, egy gyűrűt és egy pár fülbevalót, illetve némi fájdalomcsillapító gyógyszert tudtak magukkal vinni.

A 28 és 23 éves G. Ferenc és G. Sándor a korábbi tárgyaláson egymásra igyekezett hárítani a felelősséget. G. Ferenc olyannyira, hogy kitartott azon korábbi vallomása mellett, miszerint ott sem volt a helyszínen. A szakértői vélemény szerint tettüket beszámítási képességük birtokában követték el. G. Sándor azt állította, hogy a lakásban többször is felszólította a másikat, hogy hagyja abba az áldozat bántalmazását, mert baj lesz. Ezt megelőzősen azt állította, hozzá sem ért az áldozathoz. A bíróság előtt viszont elismerte, hogy ő vette ki az idős asszony fülbevalóit és feszítette le az ujjáról a gyűrűjét.

Kitanics Márk, igazságügyi pszichológus szakértő kedden elmondta, hogy minkét vádlott antiszociális, indulatvezérelt személyiség. Az első rendű vádlott G. Ferenc inkább domináns, tudatosan manipulatív személyiség, pszichopátiás személyiségzavarra utaló jelekkel. Míg G. Sándort gyengébb intellektusa miatt is inkább alárendelő, befolyásolható személyiség. A tanúk meghallgatása után a bíróság a tárgyalást elnapolta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!