Kék hírek, bulvár

2014.07.06. 19:30

Úgy derült fény az ügyre, hogy a NAV fizetési felszólítást küldött

Összesen 9 rendbeli sikkasztásban mondott ki bűnösnek a Szekszárdi Járásbíróság egy szekszárdi nőt, aki ezzel mintegy félmillió forint kárt okozott.

TEOL/I.I.

Ezért halmazati büntetésül 200 napi tétel pénzbüntetésre ítélték, amelynek napi tételét 2 ezer forintban határozták meg. Ha a vádlott nem fizetné meg a 400 ezer forint pénzbüntetést, úgy azt 200 nap börtönre kell átváltoztatni. Felmentették ugyanakkor bizonyítottság hiányában 9 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége alól.

A vádlott gépjárművek adás-vételéhez kapcsolódó ügyintézéssel foglalkozott. A hatályos jogszabályok szerint az átíratási illetéket csekken, vagy átutalással kell befizetni, és a csekkszelvényt, vagy a bizonylatot le kell adni az okmányirodában. A visszterhes vagyonátruházási illeték esetében a befizetés igazolására még szüksége lehet az ügyfélnek, így azt csak bemutatni kell az okmányirodában.

Nem lehetett bizonyítani, hogy a vádlott csekkeket hamisított volna, valószínűbb, hogy az ügyintézők megbíztak benne, és előre átírták az autókat anélkül, hogy a befizetést igazolta volna. Az ügyre úgy derült fény, hogy a NAV fizetési felszólítást küldött az ügyfeleknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!