Kék hírek, bulvár

2014.11.27. 10:26

Fantomautó verte ki a biztosítékot a társasház lakóinál

Rovatunkban szakértőink segítségével olyan kérdésekre keressük a választ, amelyeket személyesen nem tettek volna fel.

TEOL/M.I.

Bármire kíváncsiak, forduljanak bizalommal Mauthner Ilonához, aki továbbítja a kérdést a megfelelő szakembernek. Elérhetnek minket az [email protected] e-mail címen, hívhatnak a 0630/650-3020-as számon, illetve küldhetnek levelet is a 7100 Szekszárd, Liszt Ferenc tér 3. címre. Jelige: Az olvasó kérdez.

– Szekszárdon a Holub József utca 1. szám alatti társasházi lakója vagyok. A háztömbünk parkolójából közel két éve rendszámmal nem rendelkező személyautót, hogyan lehetne eltávolíttatni? A közös képviselőnk többször jelezte már az igényt a közterület felügyelethez, és én is már többször érdeklődtem telefonon is, de sajnos a mai napig semmilyen intézkedésre nem került sor. Úgy tudom, ez Budapesten és más városokban nem kérdés, rövid idő alatt elszállítják az autót, és megteszik a további intézkedéseket a tulajdonos felé. A közös képviselőnk legutóbbi jelzésében is közölte a gépkocsi rendszámát, amit még hónapokkal ezelőtt írtunk fel egy lakógyűlést követően. Természetesen a rendszám már másnapra lekerült az autóról. Igaz ugyan, azóta láttunk rajta üzeneteket felhelyezve többet is, de más nem történt, ezek a figyelmeztetések azóta is ott vannak rajta. Az autó nagyon nehezíti a többi ott lakó parkolási lehetőségeit és a környezete is nagyon csúnya, gazos, szemetes. Bizonyára, ha ez egy központi helyen lenne, előbb történne valami... Úgy tudom jogszabály szerint a közterület használatáért még díjat is kellene fizetni ilyen esetben. Kérem, írják meg mit tehetnék az ügyben, hogy a használaton kívüli autó mielőbb elkerüljön onnan – írta olvasónk.

A szekszárdi önkormányzat vagyonigazgatási osztályának vezetőjéhez, Varga Andráshoz továbbítottuk a panaszt, aki elmondta, jelenleg nincs megfelelő szerződése a városnak ahhoz, hogy elszállíttassa a gépkocsit. Könnyebb lenne a helyzet, ha tudnák a jármű rendszámát (aki ezt tudja, jelezze az osztályvezető felé), mert akkor intézkedni tudnának, ami jelentős pénzbírsággal is jár. Alapesetben 15 nap áll rendelkezésére bárkinek arra, hogy a használaton kívüli személyautóját a parkolóból elszállíttassa. Varga András azt is elmondta, várhatóan a jövő év elejétől már lesz szerződésük olyan autóbontó céggel, mely a hasonló járművek elszállításáról intézkedik. Az elszállítást követően a gépkocsi tulajdonosa a költségek (szállítási és őrzési) kifizetése után kaphatja vissza az autóját, ha ezt nem vállalja, akkor az autóbontóé a jármű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!