Kék hírek, bulvár

2014.12.22. 17:22

Nem történt bűncselekmény a gondozóházban

A nyomozás nem tárt fel olyan adatokat, amelyek alátámasztanák azt, hogy bűncselekmény történt, és az eljárás folytatásától sem várható ilyen eredmény, ezért megszűntette a nyomozást a Tamás Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a Paksi Időskorúak Otthona és Gondozóháza ügyében.

TEOL/V.T.

Az eljárást egy hozzátartozó bejelentése nyomán a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Tolna Megyei Területi Szervezete kezdeményezte állítva, hogy az idősek otthonában lakókkal oly módon bánnak, hogy testi épségük, egészségük gondatlanságból veszélynek van kitéve. A nyomozást ismeretlen tettes ellen „foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanújának megállapítására” a tamási kapitányság folytatta le.

A dr. Pásztor Attila alezredes, bűnügyi osztályvezető által jegyzet határozat szerint a tanúvallomások hallomásokon alapultak, konkrét adatokat nem tartalmaztak, a lefoglalt dokumentumok nem igazolták a bűncselekmény elkövetését, az eljárás során kirendelt orvos szakértő szerint nem történtek foglalkozási szabályszegések, és testi sértés sem igazolható, ahogyan hűtlen kezelés elkövetésére utaló adatot sem találtak, ezért megszűntették a nyomozást.

Egy sor hatóság vizsgálódott, de ezek egyike sem talált hiányosságot a működésben, ellátásban, szervezetben, tudtuk meg Tell Edittől. Az alpolgármester azt mondta, az idősek otthonában dolgozók nagyon nehéz hivatást gyakorolnak, esetükben korábban jelentkezik a kiégés, kifáradás. – Nem védjük őket, de munkájukat elismerjük – fogalmazott.

Azt mondta, az új igazgatóval, Borbás Lászlóval egyeztettek is arról, hogy meg kell keresni minden eszközt, hogy a megelőzzék a konfliktushelyzeteket, hibalehetőségeket. – Ez küldetés, ezek a dolgozók olyan feladatokat végeznek el, amit a család nem tud felvállalni. A családtagok ugyanakkor érzékenyek, és – ha egy hiba becsúszik – kritikusak, vázolta.

TEOL/V.T. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!