Kék hírek, bulvár

2015.08.27. 09:01

Levette a rendszámot a traktorról, úgy közlekedett

A járásbíróság 60-60 óra közérdekű munkára ítélt két szekszárdi férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének elkövetése miatt.

I. I.

Tavaly júniusban Szálkán egy útkereszteződésben a rendőrök észrevették, hogy egy traktor egy hozzá kapcsolt egytengelyes pótkocsival rendszám nélkül közlekedik. A traktort az ügy II. rendű vádlottja vezette. Az I. rendű vádlott a II. rendű kérésére megjelent a helyszínen, és átadta a nála lévő hatósági jelzéseket az intézkedő rendőröknek. Az I. rendű vádlott még 2012-ben vásárolta a traktort, de a tulajdonosváltást nem jelentették be. Valamikor 2013 végén, 2014 elején eltávolította a jármű hatósági jelzéseit, majd a II. rendű vádlott birtokába adta, aki azzal mezőgazdasági munkát végzett.

Mindkét vádlott volt már büntetve. Az I. rendűt kétszer ítélték el csalásért, a II. rendű ittas vezetés miatt kapott pénzbüntetést. Ha a vádlottak a mostani jogerős ítéletnek nem tesznek eleget, úgy a közérdekű munkát, vagy annak hátralévő részét fogházbüntetésre kell átváltoztatni. Egy napi szabadságvesztésnek négy óra közérdekű munka felel meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!