Kék hírek, bulvár

2016.06.06. 19:03

Azt hitte, megcsalja a párja, magára akarta robbantani a házat

„Uram, vigyázz, hogy féltékeny ne légy! A zöldszemű szörny csak kacag az étken, amelyből él...” – mondja Shakespeare Otellójában Jagó a címszereplőnek.

I.I.

A valóságban nem mindig végződnek tragédiával a féltékenységi drámák. Egy 44 éves, büntetlen előéletű dúzsi vádlottat közveszélyokozás bűntettének kíséreltéért egy év börtönbüntetésre ítélt a Szekszárdi Járásbíróság, de annak végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a férfit jogerős ítéletében előzetes mentesítésben részesítette, ami azt jelenti, ha a próbaidő alatt nem követ el újabb bűncselekményt, mentesül a büntetett előélet hátrányai alól. A bűnügyi költségből viszont meg kell fizetnie több mint 175 ezer forintot.

A vádlott a válás után is együtt élt volt feleségével és gyermekeikkel. Tavaly szeptemberben egy félreértés miatt az a téves elképzelés alakult ki a férfiban, hogy élettársának viszonya van mással. Miután az asszony elment otthonról, a férfi, aki nem fogyaszt alkoholt, rövid idő alatt leitta magát, és elhatározta, hogy öngyilkos lesz. Ezért a ház egyik szobájába bevitt két teli gázpalackot, valamint 3 kannában legalább 10 liter benzint. A gyermekeit kiküldte a házból, majd a bejárati ajtót becsukta, és egy vascsővel ki is támasztotta.

A szobaajtót magára zárta és kinyitotta a gázpalackokat, majd az egyiket lezárta. A másikból azonban ömlött a gáz. Este fél hét körül felhívta élettársát, és közölte vele, hogy berobbantja a házat, majd lefeküdt az ágyra. A hazaérkező asszony az ablakot betörve jutott be, a gázpalackot elzárta, az ablakokat kinyitotta, majd értesítette a hatóságokat. Mint kiderült, a gáz koncentrációja a levegőben már elérte az alsó határértéket, s akár egy szikra is robbanást és tüzet okozhatott volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!