Kék hírek, bulvár

2016.11.02. 19:45

Berúgta a ház kapuját, majd lopni készült – nem jött össze

Kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a Szekszárdi Járásbíróság a 49 éves vádlottat.

I. I.

A fent felsorolt bűnökért öt hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Járásbíróság, amelynek végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat a dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. 

A vádlott nős, eltartásra szoruló kiskorú gyermeke nincsen. Az általános iskola nyolc osztályát és egy 3 hónapos OKJ-s tanfolyamot végzett el. Munkahelye nincs, egyik rokona élelmiszerütetében végez alkalmi munkát heti 2-3 alkalommal, amiért élelmiszert kap cserébe. Szociális nyugdíjas, havi járadéka 26 ezer 600 forint. Albérletben lakik, amelyért rezsivel együtt 52 ezer forintot fizet.

Büntetve többször is volt, legutóbb tavaly júniusban ítélte el a Szekszárdi Járásbíróság mint többszörös visszaesőt, lopás vétsége és más bűncselekmények elkövetése miatt 312 óra közérdekű munkára.

A vádlott idén április 26-án dél körül az egyik szekszárdi kocsmából részegen hazafelé tartott, amikor elment a sértett háza előtt. Hirtelen ötlettől vezérelve berúgta a ház kapuját, majd betörte a bejárati ajtó üvegét, kinyitotta az ajtót és bement az épületbe. Odabent összekészítette a zsákmányt, egy motoros fűrészt 25, létrát 5, mikrohullámú sütőt 10 ezer, kávés készletet 8 ezer forint értékben. Összegyűjtött különféle szerszámokat, mint például harapó és a kombinált fogót, csavarhúzót, szikét több mint háromezer forint értékben. A szerszámokat egy zsákba tette és a többi tárggyal együtt megpróbálta kihordani az épületből. A szomszédok azonban észrevették és értesítették a rendőröket, akik tetten érték a betörőt. A kapu és az ajtó megrongálásával 63 ezer forint kárt okozott a vádlott, amelynek megtérítését a sértett nem kérte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!