Betörés

2017.08.26. 13:30

Azonosították az elkövetőket

A rendőrök a nyomozás eredményeként két pécsi férfit gyanúsítottként hallgattak ki.

Teol.hu

A Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

Felfeszítették a zárat, úgy jutottak be Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elkövetők 2014. február 3-án 7 óra és 16 óra között befeszítették egy szekszárdi családi ház ajtaját, majd az ingatlanból ékszereket, karórát, valamint különböző műszaki tárgyakat tulajdonítottak el közel 800 ezer forint értékben. A rongálással okozott kár meghaladta a 100 ezer forintot.

A betörők 2017. február 26-án 8 óra és 11 óra között újra betörtek egy szekszárdi családi házba, ahonnan ékszereket, laptopokat, valamint tabletet loptak több mint 700 ezer forint értékben. Az elkövetők a ház ablakának befeszítésével közel 50 ezer forint kárt okoztak.

Több, mint 700 ezer forint értékben tulajdonítottak el tárgyakat Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi rendőrök mindkét bűncselekmény helyszínén szemlét tartottak, majd nyomozást rendeltek el. Az eljárás akkor még nem vezetett eredményre, ezért a nyomozást mindkét esetben felfüggesztették, de a nyomozók a beszerzett adatok és bizonyítékok folytatólagos vizsgálatának eredményeként később azonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőit. A rendőrök a 45 éves, valamint a 40 éves pécsi férfit gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmények elkövetését beismerték. A 40 éves férfit 2017. augusztus 23-án őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására. Társa más ügyekből kifolyólag már korábban büntetés-végrehajtási intézetbe került.-Tájékoztat a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Bűnügyi Osztály munkatársai a házkutatások során a betörésekből származó karórákat, valamint a bűncselekményekhez használt eszközöket, tárgyakat foglaltak le.

Az ügyben a további eljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!