Közélet

2008.02.05. 23:42

A város tönkretételével vádolják a polgármestert

Alkalmatlannak tartja a városvezetésre, ezért lemondásra szólította fel a tolnai képviselő-testület MSZP, SZDSZ ellenzéke Tolna polgármesterét.

Steinbach Zsolt

Az ellenzék szerint a dr. Sümegi Zoltán polgármesternek többek között Mözs elválási szándéka, az iskolarendszer szétverése, a túlzott kötvényfelvétel, a Kommunális Kft. tönkretétele, az egészségügyi rendszer konszenzus nélküli megváltoztatása, a nyilvánosság korlátozása, a sorozatos törvénysértések és elfogadhatatlan politikai megnyilvánulásai miatt kellene távoznia.

-Gyerekesnek tartom a felvetést, eszem ágában sincsen lemondani - reagált a polgármester. Meggyőződése, hogy a város jó úton halad és idén már látszani fognak a pénzügyi stabilizáció eredményei, és jelentős fejlesztéseket is terveznek.
-Előfordul, hogy a közigazgatási hivatal néha hibát talál a döntéseinkben, ám az önkormányzat törvényesen működik -szögezte le. Politikai viselkedésemmel kapcsolatban viszont önkritikát fogok gyakorolni - mondta, hozzátéve: azokkal a képviselőkkel, akik szerinte alantasan megvádolva őt, feljelentik a rendőrségen, elég nehéz lenne együttműködni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!