Közélet

2008.02.13. 20:12

Engedélye sincs a MÁV-nak a személyszállításra!

Nincsenek biztonságban a MÁV utasai, mert a vasúttársaságnak kilenc hónapja nincs meg a szükséges pályavasúti és személyszállítási engedélye – mondta Katona Kálmán, az MDF volt közlekedési minisztere.

Forrás: MTI

A politikus A Magyar Vasúti Hivatal tavaly májusban nem tartotta megfelelőnek a szervezeti felépítést ahhoz, hogy a MÁV biztonságos szolgáltatást tudjon nyújtani, ezek közé tartozik a váltók, a vasúti pálya, a biztosítóberendezések ellenőrzése - hívta fel a figyelmet politikus. A hivatal június 30-án jelentős feltéteket szabva adta meg az engedélyt a MÁV-Start Zrt-nek. A vasúttársaság személyszállítási cége így 2007. július 1-jén elindulhatott. Decemberben azonban már nem kapott engedélyt a MÁV vontatási tevékenységet végző cége. A MÁV Zrt. közölte: az utasok biztonságban vannak, mivel semmilyen összefüggés nincs a vasúti hivatal engedélyének megléte és az utasok biztonsága között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!