Közélet

2008.03.13. 18:57

Urántollat kapott az atomerőműtől

Tizenhatodik alkalommal ítélte oda a paksi atomerőmű az Urántoll-díjat. Az elismerést évente egy olyan újságíró kaphatja meg, aki hitelesen tudósította a közvéleményt az atomerőművet érintő eseményekről, döntésekről.

Vida Tünde

Hagyomány már, hogy az atomerőmű és a város vezetése a szabad sajtó napja alkalmából közösen ad fogadást a Pakson dolgozó és Paksról tudósító újságírók számára. Itt adják át az atomerőmű rangos elismerését, melyet egy évben egy újságíró vehet át.

Idén Balogh Jánosné, Hajós Teréz, a Magyar Távirati Iroda Tolna megyei tudósítója a díjazott. Az Urán-tollat Kovács József vezérigazgató adta át elismerve Hajós Teréz évtizedes munkáját. A tudósító huszonegy éve van a pályán, előtte pedagógusként dolgozott.
– Hasonlóan nagy felelősség mind a kettő – fogalmazott. Hozzátette, az újságíró számára a legnagyobb nyomást az jelenti, hogy az általa írtak alapján alkotnak véleményt az országban élők az atomenergiáról, az erőmű működéséről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!