Közélet

2008.06.29. 08:05

Kortól függetlenül vigadtak Pál-napon

A Madzag Gólyalábasok utcaszínházával indult a Pál-napi Vigaszságok szombati napja Dombóváron. A látogatókat reneszánsz kézműves udvar valamint népi és lovagi játékok várták.

Kazinczi Kata

A vigasságokkal párhuzamosan a Reménység napot is szerveztek: A Kézen fogva Alapítvány jóvoltából „Fogadd el – Fogadj el” kamion érkezett a művelődési ház mögé. A kamionban számítógépes játékok, kisfilmek és egyéb feladatok mutatták be, milyen napi nehézségekkel küzdenek a fogyatékossággal élő emberek. A kamion körül a Reménység Napközi Otthon játszóháza várta a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Lehetőség volt kipróbálni a kerekesszéket vagy bekötött szemmel végigmenni egy akadálypályán.
[caption id="" align="alignleft" width="400"] Mindig volt érdeklődő a Reménység napközisek programján
[/caption]
Délután három bábelőadás szórakoztatta a közönséget. A Maszk Bábszínpad és a Bába Bukra, helyi bábtársulat adta elő darabjait. Ezután a Reménysugár Zenekar koncertje következett, majd a Reménység Napközi Otthon fiataljai a város fölé emelkedhettek hőlégballonnal. Az utazás lehetőségét a Dél-Zalai Civil Fórum Egyesület ajánlotta fel az otthonnak. Mindeközben a történelmi bajvívók bemutatóján és a lovagi tornán szurkolt a közönség. A Dombóvári Kertbarátkör érmes borokkal kínálta a borkedvelőket. Este a reneszánsz táncbemutató után táncházban mulathattak a dombóváriak. Az Amulett hastánccsoport bemutatóját, a nap zárásaként, tűzijáték követte.

Bővebben a Tolnai Népújság június 30-i (hétfői) számának 3. oldalán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!