Közélet

2008.06.12. 10:50

M6-os autópályavita! Bíróságra vitte az ügyet a paksi városvezetés

Rendkívüli ülésen tárgyalt tegnap a paksi képviselő-testület az M6-os autópálya építési engedélyéről. Mint arról korábban beszámoltunk: a paksi jegyző az engedély kiadásának feltételéül szabta egy elkerülő út építését.

V. T.

Az elmúlt év novemberében a Nemzeti Közlekedési Hatóság az építési engedélyt kiadta, a másodfokon eljáró Központi Hivatal pedig májusban elutasította a paksi önkormányzat fellebbezési kérelmét. A képviselő-testület úgy döntött, közigazgatási bírósági felülvizsgálatot kezdeményez a Fővárosi Bíróságnál. A tegnapi ülésen Faller Dezső (MSZP) ezt ellenezte, mint mondta, inkább lobbizni kellene az út megépítése érdekében, és pályázati forrásokat felkutatni. Barnabás István alpolgármester leszögezte: a város érdekeit képviselik és a jogállamiságot.
– Az építkezést nem akadályozzuk, nem kérjük a felfüggesztését – fogalmazott Hajdú János polgármester. Szerinte nem születhet más döntés, mint a Paks számára kedvező, ha a bíróság a hatályos jogszabályok alapján jár el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!