Közélet

2008.06.27. 20:47

Szent Lászlót ünneplik a rendezvénysorozattal

A Szent László Napok első programját a Wosinsky Katolikus Közösségi Házban rendezték. Megnyitottak egy fotókiállítást, és egy könyvet is bemutattak a közönségnek.

Kurz Patrik

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Horváth István polgármester (balról), Szigetvári Ernő, idős lokálpatrióta, Kocsis Imre Antal korábbi polgármester, Bíró László püspök és dr. Szabó Géza, a bemutatott könyv szerzője beszélget a megnyitón
[/caption]A Szent Lászlót és legendáját – a király megmenti a magyar lányt a kun lovastól – ábrázoló templomi festményeket Móser Zoltán fotóművész fényképezte le és állította ki, ám megbetegedése miatt nem tudott megjelenni az ünnepségen. Horváth István, Szekszárd polgármestere beszédében elmondta, hogy a képek a történelmi Magyarország templomaiban készültek, így ezáltal Szent László szimbolikus alakja tud lenni nemzeti büszkeségünk vállalásának. Bíró László püspök arra hívta fel a figyelmet, hogy e három nap kulturális szempontból is nagyon fontos.

Dr. Szabó Géza Szent László városa: Szekszárd című könyvét is bemutatták. Horváth István polgármester azt hangsúlyozta, hogy ez a mű többek között a szekszárdiak egymás iránti tiszteletére is felhívja a figyelmet. Ezt követően Bíró László püspök a belvárosi római katolikus templomban celebrált ünnepi szentmisét, majd a vármegyeháza dísztermében a Gárdonyi Zoltán Református Együttes adott ünnepi hangversenyt. A nap zárásaként a Béla király téren Horváth István és a püspök is köszöntőt mondott a megjelentek előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!