Közélet

2008.09.04. 19:22

BONI: új lehetőség tárháza rejlik az integrált oktatásban

Címkék#oktatás

Közel 2300 óvodás és iskolás kezdte meg tanulmányait szeptember elsején a Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézményben (BONI). Steiner Krisztián főigazgató szerint az összevonás a gyerekek javát szolgálja és a működtetés is gazdaságosabb.

Rácz Tibor

Steiner Krisztián főigazgató kérdésünkre elmondta, az összevont intézmény létrehozását egy iskolafelújítási pályázat indokolta, ám mint később kiderült, ez nem volt sikeres. - Ennek ellenére az intézmény természetesen működni fog, hiszen az oktatás eme új formája még nagyon sok lehetőséget rejt magában. Újdonság például, hogy eggyel nőtt azoknak az iskoláknak a száma a városban, ahol a gyerekek érettségi vizsgát tehetnek. Az Arany János Egységes Iskolában akár 12 évig is tanulhatnak a nebulók, s nem kell elutazniuk a városból, vagy más iskolába jelentkezniük azért, hogy a maturát megszerezzék - mondta a főigazgató.
[caption id="" align="alignleft" width="300"] Steiner Krisztán
[/caption]
Az összevonás javítja az iskolákban a szakos ellátottságot is, mivel átjárható a rendszer, így a tanárok több intézményben is oktathatnak. A Bartók zenetanára taníthat például éneket a Vörösmartyban. - Mindemellett le kell szögeznem, hogy az iskolák identitását semmiképpen nem akarjuk megsérteni. A gyerekek pedig valószínűleg annyit érzékelnek a változásból, hogy idővel egyre jobb körülmények között tanulhatnak, mert egy ilyen mamutiskola a pályázatokon is nagyobb eséllyel indul - mondta Steiner Krisztián. Hozzátette, mindezen kívül nagy előnye az összevonásnak hogy, központosított beszerzéssel dolgoznak, ezért olcsóbban tudnak hozzájutni a szükséges felszereléshez.



Bővebben a Tolnai Népújság szeptember 5-i (pénteki) számának 2. oldalán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!