Közélet

2008.09.14. 12:48

Galamb guánó folyik a befejezetlen építkezés miatt a lakásokba

Címkék#Szekszárd

Félnek az őszi esőktől és a téltől a szekszárdi „elátkozott” ház lakói. A beruházó állítja, négy év után befejezi a tetőtéri lakásokat.

Ihárosi Ibolya

Szekszárd belvárosában, a Babits Mihály Művelődési Ház és a Művészetek Háza tőszomszédságában fekete fóliát lenget a szél a legfelső szinteken. A lépcsőház szétvésve, lógnak a vezetékek. Ha esik, ázik a harmadik emelet, a lakásokba befolyik a galambürülékkel szennyezett víz.

Horváth Lászlóné a harmadikról egyenesen úgy fogalmaz, hogy tönkre tették őket. Az ajtók, ablakok megvetemedtek. Hiába fűtenek, kimegy a meleg. Egy idős hölgy sírva mutatta a konyhában a szobában és a vadonatúj fürdőszobában a beázás nyomait. Ha elered az eső, mindenre ráfolyik a szennylé. Az előszobában foltokban leázott nem csak a festék, hanem a vakolat is. Majd'' mindenki azt hiszi, az önkormányzat tehetne valamit, s kifogásolják, hogy képviselőjük sosem jelent meg a lakógyűléseken. A földszinten fogorvosi és az ifjúsági orvosi rendelő az önkormányzat tulajdonában van.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Az egész épületben leázás nyomai láthatók
[/caption]
Göttlinger István irodavezető kérdésünkre elmondta, az önkormányzat nem tagja a társasháznak, így kívül maradtak az emeletráépítésen is. Tenni viszont tettek. A közös képviselő kérelmére a közgyűlés 700 ezer forintot szavazott meg a háznak annak érdekében, hogy épület ne menjen teljesen tönkre a télen.

Dr. Kiss Gyula, a vagyonkezelő ügyvezető igazgatója elmondta, a társasház nem fizette be a pénzt, így az önkormányzat sem utalta a 700 ezer forintot. Úgy tudja, hogy azt a halaszthatatlanul szükséges kárelhárítási munkákra fordították. Műszaki szakértői véleményt kértek, s kiderült, hogy a minimálisan szükséges munkák mintegy hárommillió forintba kerülnének. Az építkezés folytatásához azonban hárommilliónál nagyobb összegre van szükség. 

Kunos István, a beruházó, némi meglepetésre visszahívta a TEOL.hu szerkesztőségét. Ő is hosszan tudná mesélni saját és cége történetét. Utóbbi felszámolás alatt áll. Itt most csak annyit, hogy elmondta, pár héten belül fordulat állhat be az ügyben. Úgy fogalmazott, garantálja, hogy befejezi az építkezést. A ház lakói aligha osztják az optimizmusát, s mint mondták, a négy év tapasztalatai alapján nem már nem hisznek az ígéretekben.





[caption id="" align="alignleft" width="350"] Tolnai Népújság
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!