Közélet

2008.09.24. 09:56

Különös évzáró: Két napig tartott a tanév az iskolában

Két nap tanítás után ért véget az idei tanév a Kun László Középiskola hőgyészi tagintézményében – írja mai számában a Tolnai Népújság.

Steinbach Zsolt

Az érettségit adó hőgyészi esti iskolai oktatás szüneteltetését a lecsökkent diáklétszám indokolta. Hogy ilyen körülmények között mégis miért indították el a tanítást, arról Szász Gábor, a Kun László iskola igazgatója a Tolnai Népújságnak azt nyilatkozta: a hőgyészi tagintézmény vezető, Stefán Márta hibázott. Az igazgató elmondása szerint ugyanis a tanév kezdete előtti értekezleten elhangzott: nem megfelelő diáklétszám esetén nem szabad megkezdeni a tanévet.

Cikkünkben természetesen megszólalt Stefán Márta is, aki viszont ma jelezte: úgy érzi, az írás azt sugallja, hogy ő a hibás, holott ez szerinte nem így van. Stefán Márta leszögezte: tagintézmény vezetőként, saját hatáskörben nem is dönthet arról, hogy ne induljon el a tanév a hőgyészi iskolában. Az ominózus értekezletről szólva elmondta: először úgy volt, hogy idén elmarad a megbeszélés, majd kiderült, mégiscsak lesz, de erről csak pár nappal előtte értesítették. Stefán Márta ezért nem tudott elmenni, de erről előre szólt az iskola vezetésének. Az értekezleten elhangzottakról pedig megkérdezte egyik kollégáját, aki nem említette, hogy szóba került volna a tanévindítás tilalma.

Stefán Márta azt is közölte: a Kun László iskola vezetői szeptember 3-án jelezték neki, hogy másnap lejönnek Hőgyészre, de nem mondták, miért. Másnap este meg is érkeztek, és akkor tudatták a tagintézmény vezetővel, hogy „osztottak-szoroztak", és úgy határoztak, mégsem viszik végig a tanévet. A döntést aznap, azaz a tanévkezdés utáni második tanítási napon hozták meg. Stefán Márta ezek után nem érti, hogy a Kun László iskola vezetése miért őt hibáztatja a történtekért.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Tolnai Népújság
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!