Közélet

2008.09.14. 13:54

Népszerűbb volt az idén a fürdőzők körében Dombori, mint Szálka

Címkék#Vizeink

A dombori holtág sok látogatót vonzott a strandszezonban, a Szálkai tó kevesebbet.

Ihárosi Ibolya

Nagyon jól sikerült az ide nyár, még a tavalyihoz képest is, pedig már az is jó volt – válaszolta kérdésünkre Wuschnig Gábor, a strandot is üzemeltető Fatodi Kft. vezetője. – Rekordszámot döntöttek a látogatók – tette hozzá. Úgy látszik, újra felfedezik a látogatók Domborit. A sikerhez nyilván hozzájárult a jó idő és a víz egész évben kifogástalan minősége.  Változatlanul nem szednek belépőjegyet a strandon és ingyen lehet igénybe venni a WC-t is. Úszómester vigyázza a fürdőzőket és működik a segélyhely is. A kisgyermekek kedvért a központi strandon gyermekpancsolót alakítottak ki. Az öblöt feltöltötték sóderrel, homokkal.

Éppen ellenkező tapasztalatokról számolt be Berkes Judit, bár egyikük sem kívánta megbecsülni a strandolók számát. Berkes Judit úgy tapasztalata, hogy az idén sokkal gyengébb volt a Szálkai strand látogatottsága, mint tavaly, amikor még nem ők üzemeltették. Ennek egyik fő okát abban látja, hogy volt egy időszak a nyáron amikor döglöttek a halak. Ennek a nyomán elterjed, hogy meg van mérgezve a víz. Az idén először szedtek 200, illetve 100 forintos belépőt a strandon, de úgy véli, nem ez befolyásolta a látogatottságot, hiszen ez az összeg más strandokon sokkal magasabb.


Bővebben a Tolnai Népújság szeptember 15-ei (hétfői) számának 2. oldalán!

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Tolnai Népújság
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!