Közélet

2008.09.22. 20:20

Új arcokra voksoltak a kamaránál - fotók!

Volt, aki 28 vállalkozást képviselt, s ezért 28 szavazattal rendelkezett a kamarai tisztújítást előkészítő hétfői jelölőgyűlésen. Megválasztották az ipari tagozat küldötteit.

Wessely Gábor

Olyan régi, ismert cégvezetők kerültek ki a kamarai vezetésből, mint Korcsmár István, Werner Jenő, Fodor Tibor és a tagozatvezető Futár Rajmund. A regisztráció több mint két órán át tartott, s végül mintegy kilencven ipari cégvezető voksolhatott. A kiadott szavazócédulák száma 173 volt, tehát némelyek több céget is képviseltek. Topa Imre 12 dombóvári, Szemesi Judit 12 szekszárdi, illetve decsi vállalkozás nevében szavazott, de a csúcstartó Gyugyi Tamás volt, aki 28 dombóvári cég megbízásából vett részt az ipari tagozat hétfői jelölőgyűlésén.

Választásokra készül a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A napokban még három jelölőgyűlés lesz, s október közepén tartják a tisztújító küldöttgyűlést. Sokan nehezményezték, hogy több voksú emberek is ülnek a teremben, néhányaknak az sem tetszett, hogy nem kamarai tagok is szavazhatnak, ha van ipari vállalkozásuk. Amint azonban kiderült, ez nem ellenkezik a szervezet alapszabályával. Kívülállók szavazhatnak, de nem választhatók tisztségekre. Az egyik vállalkozó, Ömböli Ferenc úgy fogalmazott, hogy ez egy vicc, majd ő sem fizet tagdíjat, s aztán eljön négyévente okoskodni, beleszólni a kamara dolgaiba. Később el is hagyta a jelölőgyűlés helyszínét, mert megelégelte a szavazatszámlálási kavarodásokat.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Dr. Gáll Ferenc ügyvéd (balról), Illés Tamás, dr. Márkus István és dr. Fischer Sándor az ipari tagozat küldöttválasztó gyűlésén
[/caption]
Előfordult, hogy 178 szavazat adódott össze, pedig már kevesebben voltak az ülésteremben, mint a fórum kezdetén. Mindenesetre a voksolás lezajlott, megválasztották az ipari tagozat húsz küldöttjét és öt pótküldöttjét. A küldöttek aztán tagozati elnököt választottak maguk közül Somogyvári Gábor személyében, és két elnökségi tagot: Horváth Róbertet és Ranga Józsefnét. Mandátumuk négy évre szól. Javaslatot tettek továbbá a kamarai elnök és az általános alelnök személyére. Előbbi tisztségre dr. Fischer Sándor, utóbbira Csanádi András az ipari tagozat jelöltje. Végül bizottsági tagokat delegáltak: az Ellenőrző Bizottságba Szőts Lajost, az Etikai Bizottságba Nyakas Lászlót.

Sokan, sokféleképpen értékelték a történteket. Az eddigi tagozatvezető, Futár Rajmund, akit még küldöttnek sem választottak meg, azt mondta, hogy jól rászervezett a másik oldal, kár, hogy sok az ismeretlen arc; kérdés, hogy mit tesznek majd a megye gazdaságáért. De hajrá! Benne nincs sértődöttség, azt viszont borítékolja, hogy vele együtt sok jelentős vállalkozó lép ki a szervezetből. Dr. Márkus István az ülést levezető elnök is azt fájlalta, hogy ismert cégvezetők kerültek partvonalon kívülre.

Szerinte is félő, hogy ha nem lesz döntéshozói szerepük, elhagyják a kamarát. Dr. Fischer Sándor a jelenleg funkcióban lévő kamarai elnök, aki az ipari tagozat jelöltje a következő ciklusra is, megköszönte a bizalmat. Mint mondta, még három jelölőgyűlés lesz, tehát semmi nem kiabálható el. Nehéz időszakon van túl, mert voltak súrlódások a kamara vezetőségében, de most egy picit fellélegzett. A tagság el fogja dönteni, kit lát szívesen a szervezet élén.


Az ipari tagozat az alábbi küldötteket választotta

Bodnár Boldizsár, Csanádi András, Gyugyi Tamás, Horváth Márkus, Horváth Róbert, Jakab Ede, Kovács Sándor, Kőszeginé Bálint Lívia, Nagy Attila, Nagy Zoltán Tamás, Nyakas László, Osztermayer Gáborné, Pásti István, Ranga Józsefné, Somogyvári Gábor, Schwarz Gábor, Szemesi Judit, Szőts Lajos, Túrócziné Pál Györgyi.



[caption id="" align="alignleft" width="350"] Tolnai Népújság
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!