Közélet

2008.10.11. 10:24

Korszerű hegesztő műhelyre cserélik a kinőtt oktatótermet

Kinőtte műhelyeit az Energetikai Szakközépiskola, újakra van szükség.

Vida Tünde

Az intézmény igazgatója, Szabó Béla beszámolt róla, hogy október végére kiválasztják a kivitelezőt a három pályázó közül, s azonnal meg is kezdik a munkát, hiszen tavaszra szeretnék befejezni az építkezést és berendezést. A jelenlegi fémipari oktatóműhelyben csupán hat munkahely van, az új európai színvonalú hegesztő műhely 235 négyzetméteres lesz. Ebben helyet kapnak a szükséges előkészítő, szerelő műhelyek, szociális helyiségek. A középiskola épületének földszintjén lévő, megüresedő helyiség a forgácsoló műhelyet bővíti.

- A bővítést egyrészt az iskola tanulólétszámának növekedése indokolta, illetve az, hogy az MVM-csoport, és azon belül a paksi atomerőmű is jelezte, szüksége van új szakemberekre - mondta el Szabó Béla. Ez az igény a képzési struktúrán is nyomot hagy. Egy új lehetőség például, hogy gépész szakos diákoknak lehetőségük lesz az öt év alatt megszerezhető technikus bizonyítványuk mellé részképesítést szerezni CNC forgácsoló és hegesztő szakmában. Ehhez egy ösztöndíj-rendszer is párosul majd. Az igazgató rámutatott, várhatóan jó lesz az új műhely kihasználtsága, mivel a nappali képzésen túl, esti és levelező szak is van, és szerveznek tanfolyamokat is.



[caption id="" align="alignleft" width="350"] Tolnai Népújság
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!