Közélet

2008.10.15. 13:03

Túl a konfliktuson: régi-új titkárt választott a kamara

A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztújító közgyűlése után teljes gőzzel indul a munka a szervezetben.

Venter Marianna

A hétfőn lezajlott kamarai tisztújító közgyűlést követően rendkívüli elnökségi ülést hívtak össze, amely úgy határozott, hogy a titkári teendőket dr. Beréti Zsolt látja el a kamarában. A régi-új titkár másfél hónapos szünet után foglalta el pozícióját. - Teljes gőzzel indul a munka a kamarában. Túl vagyunk a választáson, amelyet sajnos minden tárgyilagosságot nélkülöző konfliktusok és személyeskedések is beárnyékoltak. Ezek nem voltak méltóak a kamarához, ráadásul nem volt közük az itt folyó munkához. Csak a helyzet érzékeltetésére: négy nagy tapasztalattal rendelkező kollégánk mondott fel az elmúlt másfél hónapban. Most próbáljuk pótolni a kiesett munkaerőt, újraszervezni az apparátust, és helyrehozni a károkat.
[caption id="" align="alignleft" width="278"] dr. Beréti Zsolt és dr. Fischer Sándor
[/caption]
Dr. Fischer Sándort két ciklus után harmadszor is elnökké választotta a közgyűlés. - Nagyon rosszul estek azok a támadások, amelyek rajtam keresztül az egész vezetőséget, a kamara négyévi munkáját érték. A több mint  80 százalékos támogatottság igazolta a tagság bizalmát. Nem tagadom, jól esett, és úgy érzem, továbbra is támaszkodhatok a vállalkozókra a munkámban, segítve a tevékenységüket, és ezen keresztül a megye gazdaságát.

 A tisztújító gyűlésen a kamara négy tagozata közül a kézműves tagozat képviselete megoldatlan maradt. Az általuk megválasztott jelöltek nem kaptak bizalmat. Dr. Fischer Sándor elmondta, megtalálják a módját, hogy az 1600 fős kamarai tagság mintegy 12 százalékát kitevő kézműves tagozat is jelöltet állíthasson, és képviseltesse magát a kamara elnökségében.
A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának kiemelkedően jók az eredményei a szakképzés területén, különös tekintettel a tanulóképzés piaci igényekhez való igazításában. Kiemelt feladatnak tekintik a szakképzés területén az eszközfejlesztést segítő pályázati munkát. Ennek köszönhetően tavaly 27 cég mintegy 56 millió forint pályázati támogatáshoz jutott kamarai segítséggel. Nagy hangsúlyt fektetnek a mesterképzésre, tavaly közel százan tettek eredményes mestervizsgát. Az egy vállalkozásra jutó mesterek számát tekintve a megye az országos lista élén helyezkedik el. A cél továbbra is az, hogy szolgáltatásaikkal segítsék a vállalkozások eredményes működését.

Általános szolgáltatás a külkereskedelmi-, adó- és jogi tanácsadás, a békéltetés, céginformációk nyújtása, továbbképzések, szemináriumok szervezése, kiadványok közzététele, származási bizonyítványok láttamozása. A szervezet keretein belül működő EIC iroda elsődleges feladata, hogy uniós információkkal lássa el a vállalkozásokat. Ezt szolgálják a tájékoztató jellegű előadások, gazdasági fórumok is, amiket évente nagy számban tartanak.


[caption id="" align="alignleft" width="350"] Tolnai Népújság
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!