Közélet

2009.03.14. 10:04

Harangozó Gábor gazdaságélénkítést sürgetett

Harangozó Gábor szocialista európai parlamenti képviselő a plenáris vitához benyújtott írásbeli hozzászólásában az európai gazdaságélénkítési terv intézkedéseinek alkalmazását sürgette.

TEOL/Ihárosi Ibolya

[caption id="" align="alignleft" width="336"] Harangozó Gábor (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]– Az országok közös problémái közös cselekvést igényelnek. Az európai támogatások gyors és hatékony felhasználása olyan kötelező lépés, amelynek az elérésére minden erőnkkel törekednünk kell – mondta a képviselő.
Vannak országok, amelyek a szigorú költségvetési pálya miatt szinte kizárólag az uniós támogatások átcsoportosításával tudják segíteni a hazai vállalkozások fennmaradását. Az olyan intézkedésekkel, mint például az EU által támogatott panelfelújítás egyszerre szolgáljuk az unió klímavédelmi célkitűzéseit és növeljük a kis- és középvállalkozások megrendeléseit – tette hozzá Harangozó Gábor.


Magyarország az Európai Tanács novemberi ülésén már javaslatot tett a kis- és középvállalkozások munkahely-megtartási támogatására, de ez még mindig nem került be a csomagba. 
– Felszólítjuk az Európai Bizottságot a szükséges intézkedések kezdeményezésére, mert a munkahelyek biztosítása nem csak Magyarország, de egész Európa érdeke is – fogalmazott a képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!