Közélet

2009.04.01. 12:02

Fél siker, ha a gyermek is élvezi a tanulást

Hatékony, a mai társadalmi, szociális kihívásoknak megfelelő, gyerekek által kedvelt tanítási módszer bevezetésére kapott lehetőséget a györkönyi iskola és óvoda, valamint tagintézménye egy sikeres pályázatnak köszönhetően.

TEOL/V.M.

Az uniós kiírás "A kompetencia alapú oktatás bevezetése Györköny és Bikács községek nevelési és oktatási intézményeiben" címet viselte, és több mint 37 millió forintot nyert vele a település. A györkönyi iskola 24 millió, a györkönyi óvoda 6,3 millió, a bikácsi óvoda pedig 6,9 millió forintot kap az összegből. A módszertan sikerességét nemzetközi és hazai példák is igazolják. A kompetencia alapú oktatás a lexikális tudás mellett a készségek fejlesztésére, nyitottságra, beilleszkedésre, kommunikációra, az életben való helytállásra készít fel játékos módszerekkel, melynek során a gyerekek tevékenyen részt vesznek az adott anyag megértésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!