Közélet

2009.04.14. 18:23

Habsburg György az MDF aduja az EU-választásokon

Hitelesség, őszinteség, tisztesség és a hazáért való munkálkodás. Ezekkel a szavakkal jellemezte Horváth István, az MDF Tolna megyei választmányának elnöke Habsburg Györgyöt.

TEOL/Sz.Á.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Habsburg György (balról) hat nyelven tudna felszólalni az Európa Parlamentben (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A történelmi nevet viselő, ismert közéleti személyiség – a Magyar Vöröskereszt elnöke – kedden Szekszárdon, a Főispán Étteremben találkozott a sajtó képviselőivel és osztotta meg gondolatait várható feladatairól. Mint ismeretes, Habsburg György az MDF Európai Parlamenti képviselőjelöltje, a listán a második helyen található a neve. Személyére mint az európai ügyek szakértőjére számít a Magyar Demokrata Fórum.

A jelölt egyebek mellett elmondta: már csak családi hagyományai, édesapja munkája révén is kiterjedt EU-s kapcsolatrendszerrel rendelkezik. Ezt a helyzetet kiválóan tudná a válság sújtotta Magyarország javára kamatoztatni. Miután hat nyelven beszél, a soknyelvű európai fórumokon sem okoz számára gondot az azonnali kommunikáció.

Az eddiginél markánsabb érdekképviselet megvalósítását tartja szem előtt, miután úgy tapasztalta, hogy egy-egy intézkedés végrehajtásakor sokan hivatkoznak itthon az EU megfellebezhetetlen akaratára. Kijelentette: megválasztása esetén nem költözne Brüsszelbe, családjával együtt továbbra is Magyarországon maradna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!