Közélet

2009.04.23. 15:16

Kósa: a fogyatékosok adójára is szükség lesz

Szükség lesz a fogyatékossággal élők munkájára és adójára. Kósa Ádám, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselő jelöltje csütörtökön egy szekszárdi fórumon hívta fel arra figyelmet, hogy az elöregedő társadalomnak egyre több idős nyugdíjast kell eltartania, ehhez pedig szükség van arra, hogy a jelenlegi hatvanezer fogyatékos munkavállalónál jóval többen dolgozzanak.

TEOL/B.K.

Hozzátette: erre azonban az oktatási rendszer sincs felkészülve. Kósa Ádám, aki jelenleg a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke elmondta, ahhoz, hogy az európai parlamentbe jutása esetén hatékonyan képviselhesse tizennyolcezer Tolna megyei, hatszázezer magyar, illetve ötvenmillió európai uniós sorstársát, a megyei, országos és uniós fogyatékosügyi szervezetek segítségére is szükség van.

Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője szerint jó volna, ha nemes versengés alakulna ki a pártok között a tekintetben, hogy minél több fogyatékkal élőt vonjanak be a politikai életbe. A Fideszes képviselő ugyanakkor bírálta a kormányzatnak azt a döntését, hogy zárolt 4,2 milliárd forintot. Arról az alapról van szó, melybe azoknak a cégeknek kell fizetniük, melyek 20 fő feletti alkalmazottal dolgoznak, de nem foglalkoztatnak fogyatékkal élőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!