Közélet

2009.05.06. 12:21

Júniustól ismét lesz víz Ürgevárpusztán

Nem maradnak ivóvíz nélkül az puszta lakosai.

Rácz Tibor

Mint arról korábban hírt adtunk, a Szakály külterületén élők aggódtak, mert a szolgáltatást biztosító sertéstelepet felszámolják. Szabó Antal a gyönki vízmű igazgatója kérdésünkre elmondta, várhatóan a jövő hónaptól már ők biztosítják a vizet a pusztán élő 13 családnak. – Ám addig az ingatlanok tulajdonosainak ki kellépíteniük a vízóraaknákat és mérőórákat kell elhelyeznünk. Mivel ismerjük az ott élők helyzetét Méltányosságból, tizenkétezer forint lesz a bekötés díja.

A víz minősége megfelelő, kicsit magas az ammónia tartalma, de az tudjuk kezelni – mondta az igazgató. Aláhúzta azt is, hogy megkérte a település jegyzőjét, hívja össze az ürgeváriakat, és ismertesse velük a helyzetet. Mint mondta, mindössze néhány órára maradnak víz nélkül a családok, amíg a vízórákat a szakemberek bekötik. Ezt követően mindenki fogyasztás szerint fizeti majd a díjat. – A szerződéseket még meg kell kötnünk az önkormányzattal és a sertéstelep vezetőségével, illetve majd a lakosokkal is. A rendszer javítása és karbantartása szintén a mi feladatunk lesz – emelte ki Szabó Antal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!