Közélet

2010.03.22. 18:11

Az Internet az oka!

Nem ismerik a könyvtári szolgáltatásokat és kevesebbet is olvasnak a középiskolások. Erre világított rá az a felmérés amelyet Hoffmann Zoltán szociológus végzett paksi diákok körében.

Vida T.

A 800 kérdőíves kutatás célja az volt, hogy a tapasztalatok alapján a Pákolitz István Városi Könyvtár és a VMK-ban működő téka közös stratégiát alakítson ki annak érdekében, hogy a fiatalok érdeklődését új lehetőségekkel felkeltsék.

Abban, hogy a középiskolások keveset olvasnak, nagy szerepe van az internetnek. Nem mindegy azonban, a világhálón töltött idő mennyire hasznos.

Az Internet Fiesta program egyik állomásaként a Pákolitz könyvtárban tartott hétfői szakmai beszélgetésnek éppen az volt a célja, hogy a hatékony kihasználási lehetőségekre világítsanak rá.

Folytatásként kedden 15 órától a Kapcsolatok a világhálón, 17 órakor pedig A családi pénzügyek és az internet címmel hallhatnak előadást az érdeklődők. A szerdai kínálat: útvonaltervezés, menetrendek, térképek, a megújuló ügyfélkapu, csütörtökön pedig a képek, mozgóképek szerkesztésével, megosztásával foglalkoznak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!